Felejthetetlen névjegykártya

Hogy tegyem igazán ütőssé névjegykártyámat? Egy jól kivitelezett egyedi névjegykártya jelentheti a különbséget aközött, hogy gyorsan elfelejtenek vagy sokáig emlékeznek Rád. Átfogó marketing terved részeként névjegykártyádnak hatalmas szerepe van sz

Hogy tegyem igazán ütőssé névjegykártyámat?

Egy jól kivitelezett egyedi névjegykártya jelentheti a különbséget aközött, hogy gyorsan elfelejtenek vagy sokáig emlékeznek Rád. Átfogó marketing terved részeként névjegykártyádnak hatalmas szerepe van szolgáltatásaid értékesítésében – különösen, ha azt nézzük milyen minimális beruházást igényel. Jó benyomást kelteni és tartós hatást gyakorolni az emberekre akikkel találkozol, mindehhez gondosan meg kell tervezned névjegykártyáid formáját, design-ját és folyamatos utánpótlását.

Mint a legfontosabb marketing eszköz, amivel ügyfeledet magadra és szolgáltatásodra emlékeztetheted, fontos komolyabban átnézned a beszerezhető kártyák típusát még mielőtt elmerülnél az olyan részletekbe, mint a megjelenés vagy az egyedi információ.

Tartsd szem előtt, hogy a jó névjegykártya iparágadra is tartalmaz utalást. Így például, ha autószerelő vagy egy hivatalos névjegykártyával valószínűleg kevésbé érsz célt.

Ezzel szemben, ha a piacod kifinomult, ne válassz hétköznapi design-t.

Milyen típusú egyedi névjegykártyát válasszak?

Íme néhány elsődleges választás a stílust illetően, amit meg kell fontolnod egyedi névjegyed kiválasztása előtt:

Alapáras

Az egyszerűbb névjegykártya nem feltétlenül drága vagy bonyolult. Igazából néha egy teljesen fehér névjegykártya hozhatja a legjobb eredményt. Így kiemelhetsz néhány információt mint céged nevét, címét és weboldalát fekete betűkkel szedve. Ez az alapvető kártyatípus jó választás lehet kezdő vállalkozások számára, amelyek még nem állnak készen rá, hogy több pénzt fektessenek egy figyelemfelkeltőbb design-ba. Illetve, amennyiben vállalkozásunk telephelye és elérhetőségei nincsenek kőbe vésve.

Képes

A következő állomás egyedi névjegykártyád megtervezésénél, hogy egy képet is készíttetsz rá. A kép lehet a sajátod – bölcs döntés, ha része vagy egy márkának és névjegyed nem egy társaságnak vagy nagy márkának készül. Más hatásos képek, amik működhetnek képviselik a márkát (pl. hangszer egy zongorahangolóhoz, vagy egy szerszám szerelői szolgáltatáshoz). Ellenőrizd, hogy a kép tényleg azt közvetíti, amit szeretnél és hogy a vállalkozásod működéséhez kapcsolódik. Sok esetben egy kép többet mond minden szónál.

Az öt érzékszerv

Szavakkal és képekkel a névjegykártyák az információszerzés néhány módját használják ki.

Nevezetesen az emberek látják a képet és elolvassák a szöveget, de mi lenne ha a többi érzékszervüket is bevonnád, hogy felhívd magadra a figyelmet? Beszerezhetőek olyan egyedi névjegykártyák, amelyeket kellemes tapintásuk is vonzóvá tesz. Győződj meg róla, hogy a márkád szempontjából leginkább előnyös típust választod. Az egyik legjobb módja a tapintás adta előnyök kihasználásának, ha névjegykártyádat papír helyett más anyagból – műanyagból, fából vagy fémből készítik. Az anyagvastagságnak is megvan a maga szerepe. Egy súlyosabb kártyatest ad némi sújt névjegyednek, amikor ügyfeled a kezébe veszi és abban is segít, hogy kitűnjön a többieké közül. Másik módszer a színes élek vagy textúrált papír használata. Ezen felül eltávolodva a megszokott téglalap formától névjegyedet kszíttetheted szögletes, kerek vagy akár hajtogatott formából. Szintén lehetséges dombornyomásás technikával speciális anyagokat alakíts ki a kártya felületén.

A 21. század vívmánya – Okos névjegy kártyák

A jól átgondolg design sokat számít, de a leghatásosabb, ha digitális üzeneteket is tartalmaz az egyedi névjegykártya.

Egyszerre csak minimális szöveget és egy vagy két képet tudsz elhelyezni a kártyán, akkor is ha mindkét oldalát hasznosítod. Egy egyedi okos névjegykártyával azonban sokkal többre lehetsz képes.

Íme a működése: a kártya pendrive maga innovatív design-t jelenít meg, amely magában rejti az USB memóriát. A kártya felülete hagyományos formázást tesz lehetővé kép, logó és elérhetőségek megjelenítésével. Az USB kártya egyik oldalának eltávolításával szabaddá válik az USB memória, amelyet számítógéphez csatlakoztatva promóciós anyagok sokkal szélesebb köréhez férhetnek hozzá az ügyfelek.

Amikor a pendrive elindul a számítógépen, kiválaszthatod azokat az információkat, amiket a felhasználók is látni fognak.

A technológia külön erre a célra fenntartott weboldalra irányíthatja a fehasználót, amely a termék használatával, kicsomagolásával vagy tulajdonságaival kapcsolatos infomrációkat tartalmazza. Az automatikusan indított programozással a határ tényleg a csillagos ég.

Most fókuszáljunk a design-ra

A használni kívánt kártyatípus kiválasztása csak az első lépés. Miután megtaláltad a céljaidnak leginkább megfelelő kártyát, ideje a mennyiségre, kivitelezésre összpontosítani.

Dolgozz egy profival, aki nem csak a megfelő típus kiválasztásában segít, de szakmailag is megtervezi a kártyádat, hogy az pontosan tükrözze a márkádat.

Nincs annál rosszabb, mint pénzt fektetni egy ötletes névjegykártyába, hogy aztán a végeredmény csalódást okozzon. Egymást ütő színek, olvashatatlan szöveg, értelemetlen képek – ez csak néhány olyan tényező amely arra ösztönözhet, hogy a zsebedben tartsd őket, ahelyett, hogy ügyfeleidnek adnád.

A következő kiállítás, networking esemény vagy termékbemutató idejére biztosítsd be magad egy olyan névjegykártáyával, amely promóciós erejében megbízol és megfelelően tud képviselni Téged és a cégedet.

Nyerj ihletet a legjobb névjegykártyákból magad körül és dolgozz egy megbízható tervezővel.

A kártyának mindenképpen tartalmaznia kell néhány kritikus információt. Ilyen a vállalkozásod neve, logója vagy szlogenje, aktualizált elérhetőségeid és a honlapod címe.

Vedd fontolóra az USB adta lehetőségeket, hogy a kommunikációs vonalak azután is aktívak maradjanak, hogy átadtad a névjegykártyádat és az így nyújtott információk lehetővé tegyék márkád jobb megismerését.

Az egyedi névjegykártya pendrive megfontolt marketing befektetés, talán a legjobb amit megtehetsz.

A névjegykártya beszerzése sokkal kevésbé költséges, mint sok más marketing anyagé, a kézzel fogható, Rád emlékeztető hatása ugyanakkor nagy megtérülést hozhat.

Hozzáértéssel bánj befektetéseiddel és végy fontolóra olyan alternatív megoldásokat, mint az okos névjegykártya, innovatív design-nal és szembeötlő logóval.