Búzaszalma - mi is az tulajdonképp?

Klímaváltozás, környezetrombolás, globális felmelegedés... naponta hallunk híreket a negatív tendenciákról, ami ellen kötelességünk a magunk szintjén tenni!

"Go Green" tűzi ki zászlójára manapság minden környezettudatos vállalkozás és személy.

De mi is a valódi környezettudatosság?

Először is átgondoltság.... Ugyanis meglátásom szerint a reklámajándékok 70%-a kukában végzi 1 éven belül azután, hogy átadták! Gondoljunk csak bele, a tollak szétesnek, kifogynak, a nyakpántok a fiók aljában porosodnak, a táskák cipzárja elromlik, a pólók pedig kinyúlnak, kifakulnak...

Első, amit tehet egy felelősségteljes cég, hogy OKOSAN választ! Hasznos, praktikus ajándéktárggyal lepi meg ügyfeleit, melyet az folyamatosan használ majd.

Második viszont az, hogy a környezetbarát alapanyagból készült termékeket részesíti előnyben, melyek lebomló anyagból készülnek, gyártásuk során a folyamatokat optimalizálták, melyek nem terhelik tovább környezetünket.

A búzaszalma anyagból készült eljárások egyre népszerűbbek, hiszen változatos, sokféle terméket lehetséges előállítani ebből a környezetbarát anyagból.

Mitől olyan környezetbarát a búzaszalma?

Mint oly sok rostos növény, a búzaszalma egy erős és strapabíró anyagú alternatívát kínál a papír vagy műanyag alapanyagú termékek helyett. Előnye, hogy ezek a termékek mezőgazdasági folyamatok melléktermékéből készülnek. Miután a búzaszemeket kicsépelték, marad meg ez az eddig értéktelennek tűnő növényi rost, melyet eddig hulladéknak tekintettek és megsemmisítettek.

Ez a növényi rost azonban jelentős mennyiségű cellulózt tartalmaz, melyet lebontás után műanyaggá lehet alakítani. Maga az eljárás sem olyan bonyolult, a búzaszalmát először mossák, majd pépesítik, végleges formáját pedig hő hatására éri el.

Amikor egy műanyag búzaszalma anyagból készül, az komposztálhatóvá válik, akár otthonunkban, akár szelektív hulladékgyűjtőkben, ez az anyag lebomlik. Komposztálás során a búzaszalma műanyag a papírhoz hasonlóan viselkedik, tehát lebomlás során nem kerül mérgező anyag a környezetbe, a komposzt alkalmas lesz újabb növény termesztésére, trágyázására. A búzaszalma műanyag otthoni körülmények között fél év - egy év alatt komposztálódik, míg ipari körülmények között 3 hónap is elegendő.

A búzaszalma műanyag megléte megfordíthatja a káros erdőpusztítási folyamatokat is. Mivel ez az anyag hulladékból állítható elő, hozzájárulhat az erdők megmentéséhez, fenntartásához. Nem beszélve arról búzaszalmából pont annyi papír állítható elő, mint faanyagból.

Jogosan merül fel bennünk a kérdés, vajon mennyire biztonságos ez az új anyag? A nagyszerű hír az, hogy teljesen biztonságos! Búzaszalma anyagból készült anyagokat mikrohullámú sütőbe is rakhatod, éppúgy, mint a fagyasztóba,  allergén anyagokat szintúgy nem tartalmaz, az EU normáknak megfelel, így bátran alkalmazható. 

Környezetbarát anyagból készült reklámajándékot alkalmazni céges marketing kommunikációdban, tehát felettébb bizalomkeltő az ügyfelek közt és közben kivetted a saját részed a környezet megóvásából is.

Íme pár búzaszalma anyagból készült termékünk:

Lustre búzaszalma pendrive

Bluetooth hangszóró búzaszalma anyagból

Vezeték nélküli töltő, búzaszalma

Kerek kártya pendrive, búzaszalma anyagból




Iratkozz fel hírlevelünkre

Személy