Milyen power bankot vegyek?

Gondolj bele, épp az ügyeid intézed a városban és megnéznéd a következő intézmény nyitvatartási idejét, de telefonod lemerül. Vagy épp külföldön nyaralsz, sétálsz a tengerparton, és amikor lefényképeznéd, veszed észre, hogy telefonod nem működik...

A powerbank egy vésztöltő vagy hordozható töltő okostelefonokhoz. A power angolul az energiát jelenti, a bank pedig a számunka magarul is értelmezhető intézményt jelöli. Lefordítva tehát energiabanknak is hívhatnánk, ennek ellenére a magyar nyelvben már meghonosodott power bank mellett, vésztöltő, hordozható töltő vagy külső akkumulátor nevet viseli.

A power bank segítségével gyorsan és ami a legfontosabb, hálózati csatlakozó nélkül tölthetjük okostelefonunkat, laptopunkat és számos egyéb eszközt.

Gondolj bele, épp az ügyeid intézed a városban és megnéznéd a következő intézmény nyitvatartási idejét, de telefonod lemerül. Vagy épp külföldön nyaralsz, sétálsz a tengerparton, és amikor lefényképeznéd, veszed észre, hogy telefonod nem működik... A külső akkumulátorok rendkívül hasznosnak bizonyulnak a természetben, repülőn - egyszerűen bárhol, ahol nincs hozzáférésed elektromos hálózathoz.

Hogyan működnek a powerbankok? Mitől különbözőek az egyes power bankok? Olvass tovább...

A powerbankok legfontosabb tulajdonsága: az akkumulátor kapacitása (amperóra, jelölése mAh) és áramfelvétele (volt, jelölése V)

A power bank kapacitása jelzi, hogy mekkora teljesítménnyel rendelkezik az adott külső akkumulátor, és mennyi idő alatt képes feltölteni egy eszközt. A külső akkumulátorok használható kapacitása, ahogy a pendrive-ok valós kapacitása is, kevesebb, mint a feltűntetett. Ezt vásárláskor kalkuláld be mindenképp, hogy mondjuk egy 1000 mAh power bank mindössze kb 800 mAh kimenetre kéesek. Ez nem különleges eset, minden powerbank gyártó készüléke, márkás vagy márka nélküli termékről beszélünk, az mindegy, a valós kapacitása és ráírt kapacitása közöett 20-30% különbség lehet. Ahhoz, hogy kiderítsd egy power bank tényleges kapacitását, az akkumulátor hatékonyságával is számolnod kell. Ez mutatja meg számodra, hogy az akkumulátor mekkora hatékonysággal tölti fel a csatlakoztatott eszközt.


Milyen powerbankot vegyek?

Mekkora kapacitással rendelkezik a számomra legjobb power bank?

Vásárlás előtt vedd fontolóra, milyen power bankot szeretnél ajándékozni. Mit szeretnél, mire tudja használ ügyfeled ezt a praktikus és egyszerű készüléket.

1000 - 5.000 mAhokostelefonok, MP3/MP4 vagy Bluetooth lejátszók tartalék energia forrásaként szolgálhat, amelyeket 1 alkalommal képes teljesen feltölteni az adott eszközt. Egy átlagos okostelefon memória kapacitása 1500 mAh és 3500 mAh közé tehető.

5.000- 10.000 mAhfeltölti az okostelefonodat párszor vagy a tabletedet, illetve segítségével a laptopod néhány órával tovább fogja bírni.

10.000mah vagy afelett:  gyakran különféle töltőkimenettel és magasabb kimeneti árammal rendelkezik. Egy ekkora külső töltő vagy külső aksi például már könnyedén feltölti az okostelefonokat, tableteket és laptopokat is. 

Vásárláskor figyelj, mi is a célod a power bankkal, ugyanis ehhez az okos eszközhöz is különböző kimeneti kábel és csatlakozó fej szükséges, ha Androidos telefonod töltenéd, iPhone-odhoz használnád vagy laptopod töltenéd vele.

Válassz egyedi céges power bank kínálatunkból és örvendeztesd meg ügyfeleid egy ilyen praktikus okos ajándékkal! Kérd rá céglogód, egyedi üzeneted, kérd saját céged színvilágához emblémázva!



Iratkozz fel hírlevelünkre

Személy