Tippek és Titkok Fotósoknak

Számos tényezőn múlik egy fotóstúdió sikeressége, de van egy titok, amely biztosítja, hogy ügyfeleid folyamatosan visszatérjenek Hozzád...

Esküvői fa pendrive vagy kártya pendrive már 10 darabtól? Miért használnád az idejemúlt DVD-ket?

Számos tényezőn múlik egy fotóstúdió sikeressége, de van egy titok, amely biztosítja, hogy ügyfeleid folyamatosan visszatérjenek Hozzád - legyen szó akár igazolványképekről, esküvői fotókról, gyermek képekről, jegyes fotózásról vagy családi eseményt megörökítő fotókról – és ez az ügyfeleknek adott egyedi pendrive.

Ennek oka, hogy Neked, mint fotósnak nem csak nagyszerű egyedi képeket kell készítened, hanem ahhoz is értened kell hogyan reklámozd magad és érd el, hogy ügyfeleid örüljenek, amiért Rád esett a választásuk. A visszatérő ügyfelek nem csak visszatérő bevételt jelentenek, de egyben az elégedett, hűséges ügyfelek a legjobb marketing eszköz, amit magadnak kívánhatsz, hiszen mindenfelé jó híredet keltik.


Mik az elavult marketing taktikák?

A fényképek kizárólag papíralapú átadása vagy a képek DVD-n átadása már a múlté. Míg egyes ügyfelek dönthetnek a kinyomtatott képek megvásárlása mellett, a digitális eszközök területén a képnyomtató szolgáltatásokban is robbanásszerű fejlődés következett be. Néhány ezek közül tényleg megfizethető és minőségi. Néhány vevőd talán ragaszkodik a papír alapú képekhez, de sokan csak digitális másolatokat akarnak és legfeljebb néhány nyomtatott képet az albumba.

Ahogy a fiatal generáció tagjai is az ügyfeleiddé váltak, sokuk elvárja, hogy kizárólag digitális albumokkal szolgálj nekik. Hatékony, ügyes marketing technikákkal, mint a fotók logózott, elegáns, esküvői pendrive-on való átnyújtásával megadod az ügyfeleidnek, amire vágynak – képeik digitális másolatát – egy hasznos egyedi eszközön, amit hosszú időn át maguknál tartanak. Az egyedi pendrive-val a kezükben emlékezni fognak az általad nyújtott szolgáltatásra, valahányszor csak használni fogják.

Miért éppen pendrive?

Tanulmányok kimutatték, hogy azon ügyfelek, akik már kaptak bármiféle reklámajándékot, például egyedi pendrive-ot – átlag 36%-ban átadják, megosztják pozitív élményüket másokkal.

Ez az értékes reklámajándék tényleg működik és segít, hogy ügyfeleid rendszeresen visszatérjenek fotóstúdiódba. Kutatások szerint az ügyfelek 80%-a egy évnél hosszabb ideig tartja meg a neki adott reklámajándékokat – de csak ha azok tényleg hasznosak.

Nem szükséges mondani, hogy egy egyedi pendrive ebbe a kategóriába tartozik.

Az értékes digitális tartalmak – mint esküvői képek, baba fotók vagy emlékek a nyaralásról – megosztásának és megőrzésének egyaránt egyszerű módja. A mai felhasználók annyi video és zenei tartalmat fogyasztanak, hogy az adatok értékes árucikké váltak.

De várj… Még nincs vége

Az egyedi esküvői pendrive-ok nem drágák. Dolgozhatsz egy egyedi pendrive-okra specializálódott céggel, hogy egyedi designt kölcsönözz pendrive-jaidnak. A látványtervet és koncepciót tartalmazó fájllal mindösszesen annyi a teendőd, hogy elküldd rendelésedet, majd újrarendelj amikor kezdesz kifogyni a pendrive-okból. A pendrive-okba való befektetés azonnal növeli céged ismertségét. Logóztasd a pendrive-okat saját logóddal és biztosítsd, hogy honlapod, nyomtatott anyagaid és névjegykártyád is állandóan szem előtt maradjanak. Ezek a fajta egyedi pendrive-ok igazán emlékeztesek és hatásosak.

Egyedi pendrive-odhoz választható díszdobozos csomagolást is rendelhetsz. Válassz olyan csomagolást, amely javítja márkádat és növeli céged üzleti értékét. Képzeld el a hatást, amit egyedi, különleges díszdobozban átnyújtott pendrive-od vált ki ügyfeleidből.

Egyéb alternatívák

Mielőtt kiválasztasz egy esküvői pendrive-ot, meg kell hoznod néhány kulcsfontosságú döntést. A pendrive kapacitása az egyik legfontosabb, amiről döntést kell hoznod. A túl kicsi kapacitásnál nem tudod az összes képet feltölteni és ez rontja az üzletedre tett hatását. A túl nagy kapacitásnál ellenben feleslegesen fizetsz a kihasználatlan tárhelyért.

Az egyik módja, hogy meghatározd az ideális eszközméretet, hogy átnézed korábbi digitális fájljaid méretét. Gondold át, milyen alkalmak fotózása jellemző rád leginkább. Esküvői képek? Családi portrék? Akciófelvételek?

Válaszd ki a legnagyobbat az általad vállalt események közül, pl. az esküvőt, majd nézd át ezeket a fájlokat, hogy megítélhesd az átlagosan szükséges kapacitás nagyságát.

Az általad készített fotók felbontásának és minőségének nagy része van abba, melyik kapacitást célszerű választanod. Általában a 4Gb-oseszközök elegendőnek bizonyulnak, de válassz 8Gb-osat, ha biztosra akarsz menni. A DVD-k és nyomtatott fotók hamar régimódiak lesznek. Egyetlen DVD legfeljebb 4,7Gb-nyi képi anyagot képes tárolni, miközben a megírása jóval több időt vesz igénybe, mint az adatok feltöltése egy pendrive-ra. Ne hagyatkozz elavult technológiára, amikor üzleti sikered múlik rajta!

Csábítsd el a fiatalabb generációt, akinek tagjai ugyanolyan élvezettel lapozzák végig a digitális fényképeket, mint ahogy az idősebbek nézegetik a fotóalbumokat.

Marketing módszereiddel a lehető legszélesebb közönséget kell elérned és márkádnak hangosnak és letisztultnak kell lennie minden kapcsolódási ponton. A névjegykártyák, a honlapod, egyedi pendrive-jaid, a márkád mind arra ösztönzik vevőidet, hogy a Te szolgáltatásodat vegyék igénybe életük emlékezetes pillanatainak megörökítésére.

Üzleted élénkítésére kiválasztott megfelelő eszközzel, ügyfeleid hűséges szószólóivá válnak márkádnak, és szolgáltatásod jó hírét viszik közel és távol.

Mi mást kívánhat egy elszánt fotóművész, mint Te. Egy eszköz kettős feladattal – az egyedi pendrive – mint digitális fotók szállítására alkalmas eszköz és marketing üzenet egyidőben. Ezek a praktikus eszközök elérik, hogy ügyfeleid visszatérjenek hozzád. Mire vársz még? Dobd el az üres DVD-ket és haladj a korral. Válts egyedi pendrive-okra!

Áraink ITT találod

Iratkozz fel hírlevelünkre

Személy