Új Kingston pendrive sorozat USB 2.0-s és microUSB porttal

A Kingston újabb Okospendrive-val rukkolt elő. A Kingston ezúttal egy érdekes pendrive sorozatról rántotta le a leplet, amelynek tagjai nem csak USB 2.0-s, hanem microUSB szabványú porttal is rendelkeznek.

A Kingston újabb Okospendrive-val rukkolt elő.

A Kingston ezúttal egy érdekes pendrive sorozatról rántotta le a leplet, amelynek tagjai nem csak USB 2.0-s, hanem microUSB szabványú porttal is rendelkeznek, így az asztali- és mobil számítógépek mellett a különböző androidos mobileszközökkel is zökkenőmentesen együttműködnek.


Az elmúlt időszakban több gyártó is bemutatott olyan új pendrive-okat, amelyek a hagyományos USB 2.0-s port mellett microUSB porttal is rendelkeznek, így ezekkel az USB OTG (USB On-The-Go) támogatással ellátott mobileszközök tárhelye hatékonyan és kényelmesen kibővíthető. A kétféle USB porttal felvértezett pendrive-ok létjogosultságát az tény adja, hogy egyre több olyan androidos mobileszköz kerül forgalomba, amelyeken nincs microSD memóriakártya-olvasó, így ezeknél a termékeknél csak az említett pendrive-ok alkalmazásával van mód tárhelybővítésre.


A Kingston újdonságai a DataTraveler microDuo nevet viselik. A családban egy 8 GB-os, egy 16 GB-os, egy 32 GB-os és egy 64 GB-os példány lapul, így mindenki kiválaszthatja az igényeihez és pénztárcájához leginkább passzoló modellt. Az újdonságok meglehetősen kompaktak, de a célszegmens ismeretében ez aligha meglepő: egy-egy ilyen pendrive mindössze 27,63 x 16,46 x 8,56 milliméteres mérettel bír. A Plug-and-Play rendszerű adattárolók segítségével hatékonyan felszabadítható némi tárhely az adott androidos eszközön, ugyanis a fotókat és a videókat kihelyezhetjük az USB-s adattárra, amely modelltől függően akár 64 GB-tal is bővítheti a használható tárhely mennyiségét. A fájlátvitelhez a Google Play alkalmazás-áruházból ingyenesen letölthető, ES File Explorer névre keresztelt fájlkezelő szoftver használatára van szükség. Az új pendrive-ok az alábbi eszközökkel kompatibilisek:


 DataTraveler microDuo USB meghajtók segítségével a mobileszközök és a PC, illetve mobileszköz és mobileszköz között is egyszerűen másolgathatóak különböző tartalmak, sőt, az adattáron akár a biztonsági mentéseket is elhelyezhetjük, így az adott mobileszközön – a fotók és videók áthelyezésével együtt – összességében jelentős tárhely szabadulhat fel. Az apró microUSB 2.0-s port egy kihajtható kupak mögött helyezkedik el.


Az öt év garanciával érkező DataTraveler microDuo család tagjai a 0 és 60 Celsius fok közötti hőmérséklet tartományban üzemelhetnek, tárolásuk pedig a -20 és +85 Celsius fok közötti hőmérséklet tartományon belül lehetséges.

Az új pendrive-ok hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

forrás ipon.hu

Okospendrive-jainkat tekintsd meg ITT.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Személy